در حال بارگذاری ...
در دیدار اعضای شورا با هنرمندان مطرح شد:

تسهیلات تشویقی برای سرمایه گذاران بخش فرهنگی

در گیلان مخاطب تئاتر زیاد داریم و این نتیجه تلاش گروه های انجمن نمایش و تئاتر است اما نیازمند همکاری مسئولان فرهنگی شهر برای ارتقای سخت افزاری هستیم/شورا با مصوباتی تسهیلات تشویقی برای سازندگان بخش خصوصی در حوزه فرهنگی دارد.

به گزارش تئاتر گیلان و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی کلانشهر رشت، صبح دیروز ۲۵ مهر ماه، رئیس شورای شهر با هنرمندان رشت  در تالار شورا دیدار و گفتگو کرد.

 

این دیدار به منظور حمایت های مادی و معنوی از گروه های مختلف هنری با استفاده از امکانات سازمان فرهنگی، تلاش برای خرید تماشاخانه و درخواست هنرمندان برای ایجاد فرهنگسرا در ۵منطقه شهرداری صورت گرفت.

 

حاج علی عسگری، کارگردان هنری در این دیدار گفت: در زمان انتخابات، نامزدهای شوراها وعده هایی برای حمایت از هنرمندان می دهند و اکنون زمان عمل به وعده هاست.

 

وی برخی از مشکلات گروه های هنری و عدم حمایت متولیان اصلی فرهنگی استان را برشمرد و گفت: به عنوان نمونه، پلاتوی سازمان فرهنگی قبلا در اختیار هنرمندان قرار می گرفت و برخی از استندهای تبلیغاتی نیز برای حمایت از برنامه های گروه های نمایشی برای هنرمندان رایگان بود. اما اکنون با دستور العمل جدید سازمان از یک سو و کاهش مخاطبان تئاترها در پلاتوف شرایط سختی به هنرمندان تحمیل می شود.

 

وی افزود: اکنون هرکس می خواهد در پلاتو برنامه اجرا کند، هر سانس ۳۰ هزار تومان طی قرار داد باید به شهرداری بپردازد. قبلا این هزنیه از محل درصد فروش بلیط به سازمان پرداخت می شد. اما اکنون یک کارگردان  برای ۴تماشاگر، در یک اجرا باید ۳۰ هزار تومان به سازمان فرهنگی  بپردازد و این عملا برای هنرمندانی که شغل ثابت ندارند، امکان پذیر نیست.

 

با فقدان امکانات، هر روز از مخاطبان تئاتر  کاسته می شود

 

رئیس انجمن نمایش استان در این دیدار گفت: تئاتر به عنوان هنری که با انسان در ارتباط است،  به تعامل بین مخاطب و صاحب اثر نیاز دارد. اما در گیلان با وجود پیشینه تاریخی تئاتر، به لحاظ تماشاگر از بسیاری از استانها عقب هستیم و این به دلیل فقدان امکانات سخت افزاری است.

 

وحید محبوب بشری افزود: به عنوان نمونه، بجنورد که تازه مرکز استان شده  است به لحاظ داشتن سالن تئاتر خوب و تعداد اجرای گروه های  نمایشی ثبت شده، قابل قیاس با رشت نیست و این استان ها گوی سبقت را از رشت ربوده اند و مهمترین دلیل آن تعامل خوب مسئولان شهر و استان با گروه های هنری است.

 

وی تاکید کرد:  تعاملی که قبلا بین گروه های هنری ایجاد شده بود، می تواند بیشتر و بهتر شکل بگیرد. اما به عنوان نمونه، در پیاده راه  فرهنگی از تمام  اولین های رشت نام برده شده، حتی اولین کفاش رشت را هم مجسمه اش را ساخته می شود اما جلوی تماشاخانه گیلان حتی یک تابلوی معرفی اولین تماشاخانه کشور دیده نمی شود.

 

محبوب بشری ضمن انتقاد از وضعیت نابسامان مجتمع فرهنگی سردار جنگل گفت: اجرای تئاتر بعد از ۳شب  در این سالن بخاطر اب گرفتگی ناتمام ماند. و تنها سالن فرهنگی دولتی، مجتمع خاتم انبیاست که آن هم نیازمند بهسازی و مرمت است. و بخشی از فضای این مجتمع را که می باید در اختیار گروه های مختلف هنری قرار گیرد، در اختیار یک دانشگاه قرار گرفته است!

 

محبوب بشری تاکید کرد: در گیلان مخاطب تئاتر زیاد داریم و این نتیجه تلاش گروه های انجمن نمایش و تئاتر است اما نیازمند همکاری مسئولان فرهنگی شهر برای ارتقای سخت افزاری هستیم.

 

وی در بخشی از سخنان خود به حضور مسئولان فرهنگی به عنوان مشاورین کمیسیون فرهنگی شورا انتقاد کرد و افزود: در شهرهای دیگر، اعضای انجمن های نمایشی و گروه های هنری در کمیسیون فرهنگی  شورا حاضر می شوند. اما تا زمانیکه مسئولان  این شهر درد و دل و مشکلات گروه های هنری را نشنوند، نمی توانیم به نقطه مطلوب برسیم.

 

وی تصریح کرد:  قبلا سازمان فرهنگی بصورت رایگان جایگاه نصب بنرهای خود را در اختیار هنرمندان قرار می داد ولی اکنون این فضای تبلیغی رایگان هم از ما دریغ شده و در اختیار سازمان زیباسازی قرار گرفته است.

 

خانه های تاریخی شیرزا در اختیار گروه های هنری است

 

مجید پرکار نیز در این دیدار گفت: در شهر شیرزا خانه های تاریخی در اختیار گروه های نمایشی قرار گرفته که یک سود دو طرفه برای شهرداری و گروه های نمایشی است.

 

این کارگردان افزود:  سال گذشته با مذاکرات صورت گرفته با مدیران شهرداری قرار شد خانه ای بدین منظور در اختیار گروه های هنری قرار گیرد اما پس از مدتها تلاش، دقیقا پشت در متوقف شد.

 

وی افزود: ظرفیت فرهنگی رشت بسیار بالاست. به عنوان نمونه، به عنوان موسس انجمن نمایش در سال ۹۲ با سازمان فرهنگی  ارتباط های خوبی داشتیم و اثار فاخری اجرا شد و نمونه ان برنامه روز رشت بود که با تمام انتقادها موجب شد رشت در فضای مجازی  در صدر خبرهای جشنواره های جهان قرار گیرد.

 

 

یک کارگردان هنری نیز در مورد انجمن نمایش گفت: امروزه انجمن نمایش در سازمان فرهنگی وجود ندارد. هرچند با هزینه شخصی هنرمندان توانستیم یک سالن را پلاتوی فرهنگی نماییم، ولی به دلیل برخی مشکلات ایجاد شده در تغییر مدیریت هاف اکنون پلاتو با یک تماشاچی اجرا دارد. ان هم اجراهایی که قبلا با ۱۰۰تماشاگر بود و مدیرعاملسازمان نگران فرو ریختن سقف بنا بود.

 

مجید مژدهی، تاکید کرد: هرچند تلاش هنرمندان اجرای کارهای با کیفیت در پلاتو است، اما دیشب نمایشی که در کشور چند بار مقام آورده، با ۴تماشاگر پلاتو برنامه اجرا  نمود که البته دلایل مختلفی دارد که یکی از دلایل،  تعطیل شدن انجمن نمایش است.

 

وی اذعان کرد: ما نیازمند این هستیم که مرکز هنرهای نمایشی  مدیریت شده و  یک برنامه یک ساله بسته شود. با تاسیس این مرکز می توان از ظرفیت پلاتو و همچنین پیاده راه فرهنگی برای اجراهای خیابانی بهره گرفت. اما اکنون هرج و مرجی در حوزه نمایش دارد اتفاق می افتد و بعضا برخی از هنرمندان نمایش های خیابانی را نمی شناسیم.

 

 

 

حاج علی عسگری پیشنهاد کرد: تئاتر نیازمند ساختمان است. متاسفانه با وجود وعده های مکرر مسئولان برای خرید و احیای تماشاخانه هنوز اقدام عملی نشده است. این تماشاخانه در جای بسیار خوبی قرار دارد  و ظرفیت این را دارد تا با گروه های نمایشی، تئاتر دایمی در گیلان داشته باشیم.

 

وی در مورد تماشاخانه دایمی در رشت هم گفت: محل تئاتر دایمی را در جایی گذاشتند که پلان و ویترین ندارد. اگر اکنون تئاترهای این سالن هم فروشی دارد بخاطر ادم هایی است که برای تئاتر انتخاب می شوند و نام ایشان در کشور مطرح است.

 

عسگری خطاب به ریاست شورا گفت: از طرف همه اعضای گروه های تئاتری می خواهم که تلاش برای خرید تماشاخانه را استمرار دهید تا اولین تماشاخانه کشور از نو سر بلند کند. اگرچه قیمت آن گرانتر شده  است ولی اکنون راغب به فروش است.

 

در ۵منطقه شهرداری باید ۵فرهنگسرا داشته باشد

 

هومن میر معنوی درباره ضرورت احداث فرهنگسراها در نقاط مختلف رشت سخن گفت و افزود: در همه شهرها شهرداری ها فرهنگسرا دارند بجز رشت.

 

این کارگردان افزود: متاسفانه مفهوم توسعه فرهنگی در همه دنیا اهمیت دارد اما به توسعه فرهنگی در رشت توجه زیادی نمی شود. وظیفه شهرداری تنها شهرسازی نیست. باید به مسایل فرهنگی و اجتماعی هم توجه کرد. در برخی از کشورها جشنواره های بین المللی را شهرداری ها برگزار می کنند اما در رشت نگاه کمرنگی به فرهنگ و هنر از سوی شهرداری می شود.

 

وی تاکید کرد: در این شهر نوجوانان زیادی داریم که در پیاه راه فرهنگی وقت خود را به بطالت می گذارند. در صورتی که شهرداری می تواند از همین ظرفیت پیاده راه برای نوجوانها برنامه ریزی فرهنگی داشته باشد.

 

میر معنوی تصریح کرد: فعالیت های سازمان فرهنگی ورزشی در حیطه ورزش بیش از حوزه فرهنگی است. درشرایطی که شهرهایی مانند:  شیرزا ۲۱ فرهنگسرا دارد، اصفهان ۱۵،  مشهد ۱۷ و شهر ساری ۶ تا فرهنگسرا داردف رشت حتی یک فرهنگسرا هم احداث نکرده است.

 

این بازیگر اذعان کرد: مقایسه امکانات تئاتر این شهرها در مقایسه با تاریخچه تئاتر رشت  که در سال ۱۲۸۲ خورشیدی، در مدرسه ارامنه تئاتر اجرا شده است، نشان می دهد چقدر رشت عقب است. وقتی شیرزا ۲۱ فرهنگسرا دارد، نوجوانها دیگر قلیان سرا نمی روند و یا در پیاده راه فرهنگی حرف های بیهوده نمی زنند.

 

میر معنوی از ریاست شورا خواست: حداقل کار این است که در هر منطقه یک فرهنگسرا داشته باشید. با ایجاد این فرهنگسرا علاوه بر اشتغال زایی و درآمد زایی برای شهرداری،  باقی هنرها نیز فرصت رشد دارند.

 

وی همچنین گفت: متاسفانه استفاده از هنر در سبد فرهنگی خانواده ها وارد  نشده است.  ان هم بخاطر نبود زیر ساخت های فرهنگی و امکانات زیر ساختی است و انتظار داریم مدیریت شهری و شورای جدید، برنامه جامع در حوزه فرهنگی داشته باشد  و امکانات برای هنرمندان ایجاد نماید.

 

درخواست تسهیلات برای سرمایه گذاران بخش فرهنگی

 

حاج علی عسگری هم به عدم استفاده از ظرفیت پیاده راه اشاره نمود و تصریح کرد:  فرهنگسرای خیابانی  داریم ولی پیاده راه  فرهنگی مکانی برای سیگار کشیدن جوانها شده است. و  این فاجعه است که پیاده راه فرهنگی که بی برنامه مانده، چهره مهمترین مراکز فرهنگی رشت را نا زیبا کرده است.

 

وی همچنین به احداث سالن تئاتر توسط یکی از هنرمندان اشاره نمود و ابراز کرد: محمد شادخاطر در مسکن مهر احداث سالن تئاتر را در حال انجام داردولی شهرداری با ۱۷۰ میلیون عوارض ف مشکلاتی برای ایشان بوجود آورده است. از مدیریت شهری انتظار داریم برای سرمایه گذاران بخش فرهنگی تسهیلات تشویقی قایل شوند.

 

تغییر کاربری سالن شهربازی برای فعالیت تئاتر کودک

 

محمد تجدد نیز گفت: برای مدیران اداره کل ارشاد گیلان و شهرستان رشت متاسفم که دغدغه ایشان انقدر زیاد است که حتی فرصت گفتگو با هنرمندان را هم ندرند.

 

وی به حادثه اخیر فوت یک کودک دو ساله اشاره نمود و تاکید کرد: مقصر اصلی ما و مسئولان هستیم که نتوانسیتم مروجان فرهنگ شهروندی باشیم.

 

این فعال حوزه تئاتر کودک خواستار شد، کارگاه تولید تئاتر کودک و تئاتر عروسکی احداث شو و مشخصا در این باره گفت: سالن ۵۰۰ نفره در شهربازی با یک تغییر وضعیت می تواند تبدیل به یک سالن خوب حرفه ای  شود. همچنین سالن قصه  با کمی هزینه می تواند ۱۷۰ نفر را پوشش دهد. و هر دوی این سالن ها بصورت دائمی در حوزه تئاتر کودک فعال شود زیرا  اگر تئاتر کودک فعال شود، ما مخاطب و بازیگر دایمی تئاتر خواهیم داشت.

 

وی از ریاست شورا خواست تا با مذاکره با بخش خصوصی، این سالن ها را برای کودکان این رشت تجهیز نماید.

 

تجدید یادآور شد: من ادمی بودم که برای بچه ها لباس خرس و خوک می پوشیدم و باز هم حاضر بپوشم . ولی متاسفانه  کارهایی که اکنون به نام کودک اجرا می شود، کار کودک نیست.

 

خرید حمایتی بلیط برای کارمندان

 

مهرداد بخشی نیز خواستار حمایت از اجراهای تئاتر ها از سوی مدیریت دولتی شد شد و گفت: یک اجرای خوب می تواند یک نوجوان را تماشاگر دائمی تئاتر نماید. ما باید عادت دهیم کارکنان سیستم های اداری را که تئاتر ببینند.  اما هنوز برخورد سیستماتیک کارمندان سازمان فرهنگی با گروه های هنری به گونه دیگر است.

 

وی افزود: باید یک همفکری بین مدیریت شهری و هنرمندان صورت گیرد و با اعطای سهیمه بلیط هم هنرمندان را حمایت نمود و هم سطح ذایقه مخاطب را به مقوله های فرهنگی تغییر داد.

 

برای خرید تماشاخانه گیلان تلاش می کنیم

 

رئیس شورا در این دیدار بر حمایت مدیریت شهری و شورا از گروه های هنری تاکید کرد و گفت:  با ارتباط با دوستان تئاتری،  به این هنر علاقمند شدم و ساعت های خوبی را در پلاتوی سازمان فرهنگی  نمایش های گروه های هنری را دیدم. و برای من خوشحال کننده است که در نمایش های مختلف شرکت می کردم.

 

علوی افزود: خوشحالم که رشت در عرصه فرهنگ و هنر چنین ظرفیتی دارد و عصاره آن هنرمندانی هستند که امروز در این جمع حاضر شده و دغدغه ارتقای تئاتر رشت را دارند.

 

وی به ریاست محمد حسن عاقل منش در کمیسیون فرهنگی اشاره نمود و تاکید کرد: اعضای شورای پنجم همگی تلاش دارند به حوزه فرهنگی توجه ویژه ای شود. نگاه شورا و مدیریت شهری، این است که بعد از طی یک دوره گذار و برون رفت از چالش های مالی شهرداری، بتوانیم حمایت های مادی و معنوی از گروه های هنری داشته باشیم.

 

علوی تاکید کرد: تدوین طرح جامع فرهنگی یکی از برنامه های اساسی ماست که در کمیسیون فرهنگی پیگیری می شود تا برای حوزه های فرهنگی برنامه قابل اجرا داشته باشیم.

 

علوی همچنین گفت: به اندازه توان خودمان برای حوزه های فرهنگی و اجتماعی گام برمی داریم. و تلاش می کنیم پلاتوی سازمان فرهنگی به شرایط ایده ال گذشته بازگردد. و همچنین در حوزه تبلیغات برنامه های فرهنگی نیز تعدادی از استندهای تبلیغاتی مجدد در اختیار گروه های هنری قرار می گیرد.

 

رئیس شورا در مورد خرید تماشاخانه گیلان نیز گفت: برای تماشاخانه یک بار بودجه گذاشتیم و با فروشنده  نیز مذاکره کردیم ولی فروشنده حاضر به پذیرش شرایط شهرداری نشد. با این حال تلاش داریم مجدد مذاکره نموده و از طریق گروه های هنری موضوع خرید تماشاخانه را پیگیری نماییم.

 

علوی همچنین وعده داد موضوع در اختیار گذاشتن خانه تئاتر برای هنرمندان را نیز پیگیری نماید.

 

وی همچنین اذعان کرد: انجمن های سازمان فرهنگی مدتی است دچار تعلل شده و باعث تاسف است اما تلاش داریم در مدت چند ماه اتی تغییری برای احیا آن داشته باشیم. و این خواست شوراست و نگاه ما در حوزه فرهنگی بسیار متفاوت است.

 

علوی در مرود تداوم برنامه برای روز رشت هم گفت: برنامه های روز رشت را با پذیریش ایرادهای گذشته و رفع نواقص  مجدد برنامه خواهیم داشت.

 

وی در مورد تغییر کاربری سالن های خصوصی هم گفت: تلاش می شود نشستی با سرمایه گذار و هنرمندان برگزار شود تا این دو سالن با نگاه استفاده از گروه های هنری تغییر کاربری یابد.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز گفت: شورای پنجم نیازمند فرصت است تا بتواند از تجربه های هنرمندان در حیطه اجرایی استفاده نماید.

 

عاقل منش تاکید کرد: مدیران شهری نیازمند تعامل با هنرمندان هستند و با وجود آنکه خود نیز در صحنه تئاتر بودم، باز تلاش کردم در ریاست کمیسیون فرهنگی شورا در ادواری که حضور داشتم، در حد توان به هنرمندان کمک نمایم.

 

وی تاکید کرد: ساخت فرهنگسرا برای شهروندان نیز دغدغه  مدیریت شهری است و چه بهتر که بدست گروه های هنری صورت گیرد.

 

عاقل منش افزود: شورا با مصوباتی تسهیلات تشویقی برای سازندگان بخش خصوصی در حوزه فرهنگی دارد. ساخت یک تماشاخانه درمسکن مهر توسط یک هنرمند قطعا مورد حمایت مدیریت شهری قرار خواهد گرفت. و اگر هر فردی در حوزه دریاچه عینک  نیز بخواهد امکانات فرهنگی و ورزشی ایجاد نماید، شورا و شهرداری آمادگی دارد تا از سرمایه گذاران این بخش به هر شکل ممکن حمایت نماید.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران