مصطفی جعفری:
«خالکوب» مظلومیت مردم غزه را به نمایش میگذارد

متن خوب و روان خالکوب باعث شد خود را به چالش بازیگری دعوت کنم 2

متن خوب و روان خالکوب باعث شد خود را به چالش بازیگری دعوت کنم 3

متن خوب و روان خالکوب باعث شد خود را به چالش بازیگری دعوت کنم 4

متن خوب و روان خالکوب باعث شد خود را به چالش بازیگری دعوت کنم 5
مصطفی جعفری بازیگر نمایش «خالکوب» میگوید ابن اثر نمایشی یک مورد خاص است چرا که تمام تلاشش نشان دادن مظلومیت مردم غزه و از طرف دیگر وقاحت و ظالمیت اسراییل به زبان زیبای نمایش است.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در گیلان نمایش خالکوب بعد از اجرای عموم در سال گذشته و حضور در جشنواره مقاومت و فجر چندی پیش اجرایی دوباره در رشت داشت به همین بهانه به سراغ مصطفی جعفری یکی از بازیگران آن که برای ایفای نقش در تنایش خالکوب مورد تقدیر هیئت داوران نوزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت نیز قرار گرفته بود رفتیم و با او به گفتگو نشستیم.
مصطفی جعفری متولد ۱۳۵۵ سالیان دور با تئاتر از طریق کانونهای فرهنگی هنری اشنا شد ولی به طور رسمی از سال ۱۳۷۰ با ورود به انجمن نمایش در این رشته شروع به فعالیت کردکه بعد از سالها با توجه به رشته تحصیلی خود یعنی گرافیک خود را در بخش طراحی صحنه نیز مورد آزمایش قرار داد و تلاش کرد که به طور تخصصی در این بخش در تئاتر گیلان دارای هویت شود .
بازی در نمایش کچل کفتر باز . نماز و نیاز . عاشورا . یاسها نمیمیرند .آنسوی پنجره . سیاه چال .صبح یک روز پاییزی .پایین گذر سقاخانه . نصفه شب است دیگر دکتر شوایتزر. صبح یک روز پاییزی و سوء تفاهم . در بوته های تمشک از تجربه های بازیگری اوست
در کارنامه هنری وی چند کارگردانی نمایش هم به چشم می خورد: نمایش بچه های مدرسه .قربانی. دروزرا . لحظه های عاشقی و یک گلوله یک اتش
اما عمده فعالیت های تئاتری مصطفی جعفری در طراحی صحنه است:در بخش طراحی صحنه .رقص کاغذ پاره ها . پایین گذر سقاخانه . نصف شب است دکتر شوایتزر . دروزرا . عاشورا .کچل کفتر باز . لحظه های عاشقی . بانوی بی نشان . قصیده ی شب نمناک . مرده شور . سگهای ولگرد . نغمه های دلتنگی . سوء تفاهم و مجلس انتیگون روی گلیم گیلکی.
مصطفی جعفری در پاسخ به این سوال که دلیل پذیرش بازی در نمایش خالکوب گفت: یکی از دلایل بسیار مهم برای حضور در کار این بود که متن خوب و روان خالکوب من را جذب خودش کرد و دوم اینکه چالشی برای من بود که کلا به زبانی صحبت کنم که هیچ گونه اشرافی بر آن نداشتم و اینکه چگونه حسم را و نوع آواها را بتوانم در بیاورم.
او افزود: چالش اصلی نزدیک شدن به شخصیت درست بیان کردن بود چون برای من سخت بود که زبان و لهجه ای را که اصلا اگاهی نداشتم و بلد نبودم را بیان کنم که با کمی تلاش و مطالعه سعی کردم درست انجامش بدهم و البته این نمایش یک مورد خاص بود چرا که تمام تلاش این کار بر این بود که مظلومیت مردم غزه و از طرف دیگر وقاحت و ظالمیت آن طرف یعنی اسراییل را به تصویر بکشد به زبان زیبای نمایش. البته نا گفته نماند در هرجنگی می تواند این اتفاق رخ دهد . همیشه یک طرف مورد ظلم قرار میگیرد و چرخه ی تضاد ظالم و مظلوم برقرار هست و این چنین موضوعات در تئاتر مخاطب خاص خودش را طلب می کند البته حال و هوای این روزهای جامعه، مردم بیشتر به کارهای طنز رو آوردند تا اجتماعی یا فلسفی.
جعفری از ایفای نقش خود راضی است و دلیل آن را اظهار نظر تماشاگر عنوان کرد و توضیح داد: تا جایی که عزیزان هنرمند به تماشای کار نشستند و در مورد کار صحبت کردیم احساس رضایت داشتند و راضی بودند .
گفتگو: محمد رضا جعفری لفوت