در حال بارگذاری ...
در مراسم اهدای جوایز برگزیدگان نخستین رویداد «فصل امید» و «خیابان تئاترایران»؛

از «دار قالی» جعفری لفوت تقدیر شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در مراسم تقدیر برگزیده گیلانی نخستین رویداد «خیابان تئاتر ایران» گفت: تئاتر هنر تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش است و تلاش هنرمندانی که در دوران شیوع بیماری کرونا نگذاشتند چراغ تئاتر خاموش شود، ستودنی است.

تئاتر گیلان/ به گزارش روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، مراسم اهدای جوایز برگزیدگان نخستین رویداد «فصل امید» و «خیابان تئاترایران» با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیران ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چند استان در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور برگزیدگان مسابقه نمایشنامه‌نویسی نخستین رویداد «فصل امید – 1399» و مسابقه طرح و ایده رویداد «خیابان تئاتر ایران – 1399» در دفتر مدیران کل استان‌ها برگزار شد، مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: در تلاش هستیم بودجه سال جاری تئاتر نسبت به سال گذشته دو برابر شود تا بتوانیم با توان بیشتری از هنرمندان این عرصه و تولیدات نمایشی حمایت کنیم.

قادر آشنا با اشاره به تلاش هنرمندان تئاتر در این روزهای سخت گفت: هنرمندان تئاتر از جمله هنرمندانی هستند که با وجود مشکلات متعدد به سبب شیوع ویروس کرونا، هرگز بی کار ننشسته‌اند و در این شرایط نیز آثار ارزشمندی را خلق کردند. باید قدردان این هنرمندان به خصوص هنرمندان تئاتر در استان‎ها باشیم که در این شرایط تلاش کردند تا چراغ تئاتر روشن بماند.

وی ادامه داد: در یک سال و نیم اخیر با وجود فراگیری بیماری کرونا، شاهد برگزاری جشنواره‌های متعدد حضوری، مجازی و نیمه‌حضوری در جای جای ایران بودیم و امسال این امید را داریم بتوانیم دو جشنواره پرمخاطب تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره بین‌المللی کودک‌ونوجوان را با همکاری ادارات‌کل استان‌ها برگزار کنیم.

آشنا درباره تعهدات اداره‌کل هنرهای نمایشی در قبال هنرمندان تئاتر گفت: تاکنون دو سوم تعهدات اداره‌کل هنرهای نمایشی درخصوص تفاهم‌نامه‌های استان‌ها پرداخت شده است و امیدواریم با پی‌گیری استان‌ها و ارسال مدارک لازم، باقی تعهدات نیز پرداخت شود.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی افزود: در سال 1400 بخش عمده برنامه‌های اصلی و محوری اداره‌کل در جهت حمایت از نمایشنامه‌نویسی است. با توجه به رویکرد این اداره‌کل نیاز است، مدیران استان‌ها نیز بخشی از تمرکزشان را معطوف به شناسایی و معرفی نمایشنامه‌نویسان کنند و با فراهم کردن برگزاری کارگاه‌های نمایش‌نامه‌نویسی در جهت ارتقاء این شاخه از هنرهای نمایشی در سطح کشور تلاش کنند.

وی در همین رابطه افزود: امیدواریم بزودی نمایشنامه‌های فاخر و ارزشمند در این حوزه منتشر شوند و زمینه روی صحنه رفتن این آثار نیز فراهم شود. البته پیش از این در نظر داریم زمینه روی صحنه رفتن  نمایشنامه‌های برگزیده رویداد «قلم روشن» را در تهران فراهم کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در این مراسم در صحبت‌های کوتاهی گفت: تئاتر هنر تسکین‌دهنده و آرامش‌بخشی است و هنرمندانی که در دوران شیوع بیماری کرونا نگذاشتند چراغ تئاتر خاموش شود، تلاش هایشان ستودنی است.

فیروز فاضلی افزود: امیدوارم با پایان یافتن بیماری کرونا بتوانیم از تمام توان تئاتری کشور در عرصه ها مختلف بهره‌مند شویم؛ همدان، مریوان و لاهیجان شهرهای هستند که امروز به سبب برگزاری رویدادهای مهم تئاتری کاملاً با فرهنگ هنر نمایش عجین شده‌اند.

 در این مراسم که با حضور «مهدی حاجیان» مدیر دبیرخانه دائمی جشنواره‌های هنرهای نمایشی و با مدیریت «محسن حسن زاده» مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی برگزار شد، برگزیدگان در هر استان جوایز خود را از دست مدیران‌کل استان مربوطه دریافت می‌کردند.

در مسابقه طرح و ایده نخستین رویداد «خیابان تئاتر ایران – 1399» نیز رحیم عبدالرحیم زاده، بهار لطافتیان و علی محمدرادمنش ارزیابی نهایی آثار را برعهده داشتند، از محمد جعفری لفوت برای نگارش طرح نمایشی «دار قالی» تقدیر شد.

 

 




نظرات کاربران